https://wearegrutsk.nl/wp-content/uploads/2018/01/Havank-crime.png

CRIME TOUR

Meest geboekte groepsarrangement – CrimeTour!

Nog niet zo lang geleden stond Leeuwarden in de top tien van de meest criminele steden van Nederland. Inmiddels gelukkig niet meer, maar een Crimetour kan natuurlijk niet ontbreken in deze ooit zo ‘donkere’ stad.De Crimetour leidt je langs de spannendste plekjes en donkerste steegjes van Leeuwarden. Zo ervaar je zelf hoe het is om eens op water en brood te zitten.

In de imposante stadsgevangenis, de Blokhuispoort, nog het décor voor de RTL-crimeseries Vrouwenvleugel en Moordvrouw, hebben we een heuse cel voor je vrijgehouden! De tour voert je bovendien langs prachtige panden in de binnenstad van de Friese hoofdstad. De stad heeft een belangrijke taak voor de rechtspraak, dit is te zien in het Paleis van Justitie een heel indrukwekkend gebouw aan één van de mooiste pleinen van Leeuwarden.

Geschiedenis

Leeuwarden is een spannende stad met ook een duister randje. Zo waart De Schaduw van Havank nog altijd in de binnenstad van Leeuwarden rond, de geboorte-en-sterfplaats van de mysterieuze schrijver. Waar laat jij je schaduw achter? En wat te denken van de geschiedenis van de unieke Leeuwarder stadsgevangenis, De Blokhuispoort? Meesterkraker Aage M wist in 1974 te ontsnappen. Maar ook de bende van Oss zat hier opgesloten. Net als drugsbaron Klaas Bruinsma, alias de Dominee, wiens sporen nog altijd in een van de cellen te zien zijn…..ook die schaduw

waart nog rond! Tijdens de Crimetour, het spannendste uitje van de stad, kom je natuurlijk ook onderlinge competitie tegen en pik je uiteraard ook de lekkerste culinaire adresjes van de stad mee. Want Leeuwarden is naast crime en cultureel ook de culinaire hoofdstad.

Prijzen vanaf €29,50 per persoon

Beleef. Ervaar. Herinner!