Abe Bonnema Experience

Projectmanagement
https://wearegrutsk.nl/wp-content/uploads/2019/06/IMG-20180112-WA0028.jpg
https://wearegrutsk.nl/wp-content/uploads/2023/08/LucasKemper_BWH_ACHMEA-1-1620x1080-1.jpg

ABE BONNEMA EXPERIENCE

Kom naar de Abe Bonnema Experience 2018 – Legacy of an architect bovenin de Achmeatoren in hartje Leeuwarden en zie de Culturele Hoofdstad aan je voeten liggen. Laat je tegelijk verrassen door de tentoonstelling over het werk van Abe Bonnema, de Friese architect die zoveel heeft betekend voor het aanzien van Leeuwarden.

De ir. Abe Bonnema Stichting stelt in samenwerking met Achmea elke zaterdag in 2018 de panoramazaal bovenin de door architect Abe Bonnema ontworpen Achmeatoren open voor bezoekers. Met behulp van grote aanraakschermen en tablets vinden bezoekers feilloos de belangrijkste werken van Bonnema in het magnifieke uitzicht terug. Op de vloer zijn kamerbrede luchtfoto’s van Leeuwarden en Friesland te zien die de ruimtelijke beleving versterken. Maquettes, tekeningen, foto’s en beknopte uitleg completeren het geheel. Wie inhoudelijke verdieping zoekt, kan terecht in digitaal beschikbare achtergrondinformatie.

Abe Bonnema (1926-2001), Frieslands beroemdste architect van de twintigste eeuw, is vooral bekend als ontwerper van het kantoor van Nationale Nederlanden naast Rotterdam CS. De Abe Bonnema Experience 2018 – Legacy of an architect maakt duidelijk dat zijn betekenis voor Leeuwarden nauwelijks kan worden overschat. Naar Bonnema’s ontwerp zijn in de Friese hoofdstad talloze gebouwen voor zorg, onderwijs, bedrijfspanden en kantoren gebouwd, en vele duizenden woningen – tot complete wijken aan toe.

De Abe Bonnema Experience 2018 – Legacy of an architect is een unieke combinatie van uitzicht, ruimtebeleving, expositie en interactie. Met dit bijzondere evenement zetten de initiatiefnemers architectuur en ruimte op de agenda van Culturele Hoofdstad Leeuwarden-Fryslân 2018.