https://wearegrutsk.nl/wp-content/uploads/2019/06/045cec2c-949b-4666-90c4-2f3a9d123662-e1591797021595.jpg

WANDELINGFriese Food Proeverij

Ontdek Friesland's ambachtelijke smaak met onze Friese Food Proeverij-Wandeling

Bij WEareGRUTKS nodigen we je uit om Friesland te ervaren door de lens van zijn heerlijke streekproducten en culinaire schatten. Onze Friese Food Proeverij-Wandeling is een onvergetelijk avontuur dat je meeneemt langs enkele van de meest iconische en smakelijke plekken in Leeuwarden. Het is de perfecte manier om de rijke culinaire geschiedenis van Leeuwarden te ontdekken terwijl je geniet van heerlijke hapjes en drankjes, rechtstreeks aangeboden door gepassioneerde ondernemers.

Downloaden Klok, met een wit gezicht Pictogram Gratis ... ca. 1,5 – 3,5 uur.
Geschikt voor 1 t/m 6 personen. Vooraf reserveren is niet nodig tot en met zes deelnemers.  Vanaf 7 personen is het opdelen in kleine groepen nodig i.v.m. beperkte capaciteit op locaties.

Praktische details:

Startlocatie:
Grand Cafe Post-Plaza, Tweebaksmarkt 27. Vanaf 1 februari 2024 ook bij Leeuwarden Visitor Centre, Heer Ivostraatje 1 aan het Oldehoofsterkerkhof.

Starttijd:
Richttijd tussen 11.00 en 14.00 uur, van dinsdag tot en met zaterdag.

Kosten:
€25,00 per persoon, kinderen €17,50.

https://wearegrutsk.nl/wp-content/uploads/2023/12/IMG-20180511-WA0012.jpg

Tijdens deze proeverij-wandeling ontvang je een stempelkaart in een boekje, waarmee je op eigen gelegenheid, zonder reservering vooraf, de smaken van Friesland kunt verkennen. Hier zijn enkele van de culinaire hoogtepunten die je te wachten staan:

  • Begin je reis met een hartelijke ontvangst bij Leeuwarden Visitor Center in het prachtige gebouw Obe, recht tegenover de markante scheve toren Oldehove.
  • Vervolg je avontuur naar House of Taste, waar verschillende ambachtelijke hapjes op je wachten om ontdekt te worden.
  • Proef de authentieke smaak van Friesland met een traditioneel kopje koffie vergezeld van een heerlijk oranjekoekje bij de plaatselijke banketbakkerij Salverda.
  • Bij het HCL wordt je meegenomen in de rijke Leeuwarder geschiedenis; van horeca-expositie tot innemende verhalen en gebeurtenissen.
  • Laat je verrassen door de rijke smaak van suikerbrood bij de Broadsje Bakker.
  • Ook Friese bitterbalen bestaan echt, samen met een drankje geniet je bij Fire Café in een prachtig monumentaal pand van een ontspannend moment.
  • Waan je in een wereld van vervlogen jaren in de Grutterswinkel en bezoek het museum.
  • Grand Cafe Post-Plaza is gehuisvest in een prachtig oud postkantoor met een eigen koffiebranderij. Geniet van een Boomsma beerenburger, een Friese delicatesse die je smaakpapillen zal verrassen.
  • Sluit je culinaire reis af bij de historische Blokhuispoort, waar je bij Bajes Streetfood (voorheen Café de Bak) kunt genieten van verfrissende drankjes en een smakelijke Weidenaar special.

Deze proeverij-wandeling is perfect voor diegenen die graag op hun eigen tempo willen genieten van de ambachtelijke hoogtepunten van Leeuwarden. Houd er rekening mee dat voor grotere gezelschappen een reservering vereist is om ervoor te zorgen dat de deelnemende locaties voldoende capaciteit hebben. Maar maak je geen zorgen, als je een grotere groep hebt, kunnen we een speciaal op maat gemaakt programma voorstellen, inclusief een gastvrouw en gids, en zelfs teambuildingactiviteiten om je ervaring nog specialer te maken.

Ontdek de verborgen smaken van Friesland met onze Friese Food Proeverij-Wandeling en laat WEareGRUTKS je meenemen op een smakelijk avontuur door de rijke ambachtelijke tradities van Friesland in de mooie Leeuwarder binnenstad.

Beleef. Ervaar. Herinner!